BIOGRAFI

 

Mattias Gunnari (1988) är en svensk tenor från Strängnäs som från och
med hösten 2018 studerar vid Operahögskolan i Stockholm, varifrån han examineras våren 2021.

I sommar aktuell som Ramiro i Rossini's Askungen på Eskilstuna teater med Moderna operan, samt aktuell med en konsertserie i Djura, där han framträder med andra sångare som till exempel Elin Rombo och Jessica Elevant.

Mattias har framträtt som solist i en rad olika sammanhang, både i Sverige och utomlands. Inom oratorierepertoaren har han framträtt i verk av Bach, Mozart, Händel m.m.

Som operasångare har han framträtt bl.a på Dala-Floda Operafest i en specialversion av Bizet's Carmen där han framträdde som Mikael – en omgjord version av Micaëla.

Sommaren 2018 framträdde han som James Gadshill i Läcköoperans uppsättning av Der Vampyr och sommaren 2019 framträdde han som Ferrando i Eskilstuna Sommaroperas uppsättning av Così fan tutte.


Före studierna vid Operahögskolan har han studerat vid
Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där han framfört roller som Tamino (Die Zauberflöte), Rinuccio (Gianni Schicchi) Bastien (Bastien und Bastienne) och Monsieur Vogelsang (Der Schauspieldirektor).

 

Han har också studerat vid Örebro Universitet, Kammarmusikprogrammet, och framfört sångcykler som t.ex Schuberts Die Schöne Müllerin, Schumanns Dichterliebe, Vaughan Williams Songs of Travel och Finzis Let Us Garlands Bring.


Mattias har belönats med en rad stipendier, bland annat från
Vänföreningen på Musik på Slottet (2016), Hans Dalborgs
Musikstipendium (2016) Kungliga Musikaliska
Akademien (2018) och Stockholms Wagnersällskaps Bayreuth-stipendium (2018).


Uppdaterad juli 2021

Foto Mikael Carmen.jpg